CARRÉ VAN BLOEMENDAAL

In een voormalig ziekenhuis – groot statig pand met enorm hoge plafonds van 6 meter – mochten wij een ontwerp maken betreffende een transformatie naar een sfeervol woonhuis. Het project Carré van Bloemendaal is op dit moment in ontwikkeling, de ontstane villa’s zullen casco worden opgeleverd. Aan ons de taak één van deze parels om te toveren tot uniek thuis!

Hierboven een sfeerimpressie van een gedeelte van het pand, exterieur.

Jeroen van Zwetselaar en team ZW6 hebben wat betreft interieur er voor gekozen zoveel mogelijk de bestaande vorm van het pand te behouden en vooral de enorme hoogten te benadrukken. Bij de keuken is een doorbraak gemaakt tussen de voormalige gang en ‘voorkamer’. Hiertussen is haaks een groot keukenblok geplaatst om de ruimtes meer met elkaar te betrekken.

Hieronder de eerste sfeerimpressies d.m.v 3D renders: Extra bijzonder is de kas/ bijkeuken die naast functioneel ook erg sfeervol is. Buiten- en binnenleven worden versmolten. De materialen zijn zoveel als mogelijk natuurlijk, met veel aardse tinten; bijzondere (klei) stuctechnieken, beton en doorleeft hout en leer, passend bij de oude tijd. Daar tegenover staan strakke architectonische lijnen, refererend naar de basale structuur van het originele gebouw. In de woonkamer is een entresol, omvouwen door hout, ontworpen. Hieronder ontstaat een meer geborgen zone, een prettig contrast met de enorme hoogte aan de andere zijde. Naast hout, zorgen cortenstalen elementen voor een ragfijn lijnenspel bij het haard-/zitmeubel en de loopbrug die leidt naar de tussenverdieping met unieke werkruimte. Ook het tuinontwerp is meegenomen en sluit nauw aan bij de woonwensen van de eigenaren en routing van het huis. In de hoofdslaapkamer is tevens een entresol ontworpen en geeft plaats aan een luxe wellness beleving met erg fraai uitzicht.Alles wat je ziet is tot in detail ontworpen, van lichtplan tot stoffering. Voor alle etages en kamers. Maar ook de trappen, waaronder een creatieve invulling aan het bestaande industriële traphuis wat een echte eyecatcher is geworden. Hierover later meer!

BACK